A preveni este mai usor decat a trata!

Reflexologie si Presopunctura

Reflexologie

Principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor si in stimularea functiilor intregului organism. Talpa piciorului – una dintre zonele in care se afla cele mai multe puncte reflexe – este de fapt o harta a intregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroida, plamanii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinara, colonul, ovarele – toate au cate un punct reflex corespondent in talpa. Reflexoterapeutii maseaza aceste puncte si astfel previn sau, dupa caz, trateaza diversele afectiuni ale acestor organe.Reflexoterapie

Este important de stiut ca reflexoterapia trateaza si cauzele bolilor, astfel incat acestea au mici sanse sa recidiveze. Iti surade deja ideea?

Trebuie sa te avertizez ca primele sedinte de reflexoterapie sunt cam dureroase, exista chiar momente cand masajul ti se va parea de nesuportat. Expertii spun ca asta se intampla din cauza ca acum elimini toxinele pe care le-ai acumulat de-a lungul anilor. Dupa cateva sedinte insa, durerea va scadea in intensitate: acum te vor durea doar acele puncte reflexe care corespund organelor cu probleme. E posibil sa ai de-a face si cu ceva reactii adverse in timpul terapiei: poti avea ameteli, greata, stare de oboseala, febra, eruptii cutanate. Dar nu ai motiv de ingrijorare, aceste manifestari sunt normale in procesul de eliminare a toxinelor. Strange un pic din dinti pentru sanatatea ta!

 Trateaza  celulita si prin reflexologie!

Reflexoterapiei i s-a dus vestea ca poate vindeca o lista tare lunga de afectiuni.  Masarea punctelor reflexe care corespund glandelor suprarenale si hipofizei duce, in timp, la regenerarea pielii cu aspect de coaja de portocala.

Trebuie sa mai stii ca, atunci cand suferi de o anumita boala si alegi sa mergi la reflexoterapeut, acesta nu iti va recomanda sa iti intrerupi medicamentatia. Atunci cand masajul va da rezultate, poti consulta medicul si acesta va pune capat tratamentului medicamentos.

Exista cateva cazuri in care nu  este permis sa apelam la reflexoterapie. Femeile insarcinate, persoanele cu hemoragii, cele care au rani la talpa piciorului sau au varice deschise nu pot beneficia de aceasta terapie. Specialistii recomanda ca, pe toata durata tratamentului, sa renuntam la vicii: adio cafea, tutun si alcool. De asemenea, terapia da rezulate mai rapide daca o combinam cu un regim alimentar sanatos.

Afectiuni tratate prin reflexoterapie

Stres, insomnie, depresie, reumatism, artrite, sciatica, nisip sau pietre la rinichi, impotenta, frigiditate, gastrite, ulcer, hemorozi, balonari, hipo si hipertensiune, astm, bronsite, rinite, sinuzite, litiaza biliara, probleme tiroidiene, reglarea menstruatiei, tulburari ale menopauzei, osteoporoza, obezitate, diabet.

 

Presopunctura

Acupunctura (Masaj Chinezesc)

O gama larga de masaje sunt folosite pentru a lucra asupra tesuturile moi ale corpului pentru a usura tensiuni ale muschilor, a încheieturilor sau a ale membrelor. Masajul Chinezesc poate reface echilibrul fluxului de energie, relaxarii si a armoniei în întreg corpul. Beneficiile acupuncturii includ: îmbunatatirea calitatii somnului, ameliorarea flexibilitatii încheieturilor, optimizarea sistemului limfatic, sporirea sistemului imunitar,calmarea durerilor de cap, relaxarea muschilor si nu în ultimul rând, îmbunatatirea memoriei si a frumusetii pielii.

 

Cum functioneaza acupunctura?

O straveche filozofie chinezeasca spune ca acupunctura reface echilibrul dintre Yin si Yang prin eliberarea energiei noastre vitale sau qi (chi) care traverseaza toate canalele de sub piele (cunoscute si sub numele de meridiane). Punând presiune pe anumite puncte (denumite si acupuncte)ale canalelor care s-au blocat, practicianul stimuleaza vindecarea si implicit restabileste echilibrul natural al corpului.

Tehnicile de Acupuntura mai implica si elemente de masaj care îmbunatatesc alte atributii ale corpului cum ar fi: deblocarea eliberararii de hormoni (ca efect a stresului si diferitelor afectiuni ), ameliorarea circulatiei sângelui( a ritmului cardiac si a presiunii sângelui) si digestia (secretia sucului gastric).

Sună acum